Bachbloesems als ondersteuning

De Bachbloesemtherapie, die werd ontwikkeld door de Engelse arts dr. Edward Bach, staat de laatste jaren steeds meer in de belangstelling. Dat komt vooral door de uitstekende resultaten bij het therapeutisch gebruik van de bloemenremedies. Ze  werken niet alleen in op lichamelijk niveau, maar hebben vooral invloed op het geestelijk functioneren van de mens.

Het toepassen van deze bloesemremedies  vereist dan ook een heel andere benadering van de patiënt en zijn of haar ziekte dan in de reguliere geneeskunde gebruikelijk is. Bachbloesems kunnen helpen uw emoties weer in evenwicht te brengen en zijn geschikt voor het hele gezin, voor jong & oud .

Bij volgende situaties zou u aan deze therapie kunnen denken: angst- en paniek, concentratiestoornis, boosheid, jaloezie, verdriet, trauma, gedragsstoornis, overspannen, nervositeit, lusteloosheid. Kortom bij elke emotionele disbalans. Ook bij hormonale klachten, burn-out, slapeloosheid of depressie kunnen Bachbloesems  verlichting geven.

De toepassing van de Bachbloesemtherapie vraagt een even grote nauwkeurigheid als het gebruik van homeopathische geneesmiddelen. Deze manier van behandelen levert geen enkel gevaar op. Wanneer onverhoopt het verkeerde wordt voorgeschreven zal dit niet werken, maar kan het ook geen vervelende bijwerkingen veroorzaken. Bloesemremedies houden  daarom geen enkel gevaar in.

Indien u graag meer informatie heeft over deze aanvullende therapie, kan u steeds contact opnemen met Toon.

Back to Top