Wat is osteopathie

Eerst en vooral is het belangrijk om te begrijpen dat een osteopaat geen kraker is. Osteopathie is een manuele behandelwijze waarbij het lichaam als één geheel bekeken wordt. Mogelijke bewegingsbeperkingen van verschillende weefsels (spieren, gewrichten, organen, bezenuwing, bloedbaan,…) worden hierbij hersteld, steeds rekening houdend met de totaliteit van de persoon. Een osteopaat maakt gebruik van een uitgebreide praktische kennis van anatomie, fysiologie, neurologie en pathologie. Met deze kennis kijkt de osteopaat naar:

  • het bewegingsapparaat (beenderen, gewrichten en spieren)
  • het orgaansysteem (inwendige organen met bloedvaten en lymfestelsel)
  • het craniosacrale systeem (schedelbotten, hersenvliezen)

Al deze systemen hebben invloed op elkaar en enkel door hier rekening mee te houden, kan er naar een natuurlijk genezingsproces worden overgegaan. De behandeling vertrekt steeds vanuit een diepgaand osteopatisch onderzoek. Hierbij worden de onderliggende oorzaken van de klachten opgespoord.

Een osteopathische behandeling kan zowel preventief (problemen voorkomen) als curatief (problemen oplossen). Bekijk hier met welke mogelijke klachten een osteopaat u zou kunnen helpen.

Neem gerust contact op voor meer informatie over osteopathie of om een afspraak te maken.

Back to Top